Websites
Onze Pensioenregeling
Wat is Onze Pensioenregeling?

Onze Pensioenregeling biedt een online pensioeninformatie omgeving die voor iedereen begrijpelijk is. Middels dit portaal kan een werkgever potentiële en bestaande werknemers van voldoende informatie voorzien over hun pensioenregeling.

Het grote plaatje

Een systeem waarbij een werknemer eenvoudig zijn / haar pensioenregeling in kan zien, bestond nog niet. De eigenaren van EDB pensioen hebben dit systeem uitgedacht en bij ons neergelegd. We hebben vervolgens uitgebreid onderzoek gedaan naar wat er technisch mogelijk is. Het eindresultaat is er.

 

Onzepensioenregeling.nl is volledig modulair opgebouwd. Dat betekent dat het systeem elk soort pensioenregeling kwijt kan. Is deze bij een verzekeraar ondergebracht of is er een verplichtstelling van een pensioenfonds? Het maakt niet uit of het dan gaat om een beschikbare premieregeling of een salarisdiensttijd regeling (bijvoorbeeld middelloonregeling). Wij leggen de regeling uit in begrijpelijke taal met daarnaast hulp in de vorm van plaatjes, pop-up’s om moeilijke begrippen toe te lichten.

 

Ook kan door middel van rekentools de werknemer een globaal beeld van zijn eigen situatie krijgen en voornamelijk wat de gevolgen kunnen zijn van bepaalde keuzes.

Nieuw Concept

Bedrijven die gebruik maken van deze tool loggen doormiddel van een eigen landingspagina in op de specifieke omgeving van het systeem. De inhoud van elke 'site' is in grote lijnen hetzelfde maar wijkt op sommige onderdelen af, zodat elk bedrijf een eigen unieke omgeving heeft. Denk bijvoorbeeld aan de eigen huisstijl van het betreffende bedrijf. Dit betekent dat er een grote mate van flexibiliteit in het systeem zit.Ieder bedrijf heeft een inlog waarmee verschillende mensen in kunnen loggen. Na het inloggen in het systeem komt een bedrijf in de eigen omgeving terecht waar genavigeerd kan worden naar verschillende tekstuele documenten. Er kan per klant aangegeven worden of de site alleen in het Nederlands zichtbaar is, of in het Nederlands en Engels.

 

De belangrijkste onderdelen van deze 'site' zijn een logo, een overzichtspagina met nieuwsberichten, de pagina's waar de documenten weergegeven staan en een pagina waar bedrijfsspecifieke PDF documenten ge-download kunnen worden.

 

Er is een aparte omgeving ontwikkeld waar het gemakkelijk is om de gegevens van klanten (NAW enz.) aan te passen.Er zijn daarnaast een aantal standaard sjablonen opgesteld voor bijvoorbeeld de premieovereenkomst, die gekoppeld wordt aan dat specifieke bedrijf. Vanaf dat punt kunnen in deze tekst een aantal variabelen aangepast worden die specifiek op dit bedrijf gericht zijn. Ook kunnen op deze pagina de bedrijfsspecifieke PDF documenten ge-upload worden die bij downloads verschijnen.

 

Naast het overzicht van klanten is er ook een overzicht van de categorieën waaraan - net als bedrijven - documenten gekoppeld kunnen worden. Deze documenten worden dan op de bedrijfspagina voor de klant getoond op basis van de categorie waar de klant aan gekoppeld is. Zo kunnen alle documenten eenvoudig - met 1 actie - beschikbaar gemaakt worden voor een specifiek bedrijf.

Bekijk Onze Pensioenregeling